НОВИНИ

”The key to connection” – Ключът към връзката 2019 г.

Няма коментари

Щастливи сме да анонсираме резултатите от участието на ЦПЛР – ОДК Перник като партньор в един мащабен международен проект по програма Еразъм +, започнал есента на 2019 г. и приключил 30.12.2021 г. – ,,The Key to Connection,, или ,,Ключът към връзката,, беше едно голямо предизвикателство за всички нас по време на пандемия, но реализирало се благодарение на чудесния международен екип, който работи непрестанно, за да случи този проект.
Ние сме международен колектив от преподаватели, работещи в сферата на танцовото изкуство и младежката дейност, чрез неформално образование.
Екипът ни се състои от партньори от България, Гърция, Латвия и Полша, които си сътрудничиха в период от две години, за изследване на силата на кинестетичното учене като ключ към връзката с младите хора. Проектът ,,Ключът към връзката‘‘ започна през 2019 г. в рамките на програмата на ЕС Еразъм+ е първия ни съвместен проект, в който ние разработихме нови кинестетични инструменти и методи за обучение, които тествахме както едни на други, така и върху млади хора, участвали в рамките на проекта. Чрез процеса на работа ние наблегнахме на теми като: Умението за слушане и наблюдение; Отвореността като отношение; Разнообразието като ценност; Критичното разбиране за себе си. Движението може да се превърне в чудесен помощник в самоизрастването, развитието и осъзнаването на младите хора. Проучихме как да комбинираме нашите знания и опит в областта на танца и младежта ,което може да насърчи ангажирането на младите хора в кинестетичния учебен процес. Сблъскахме се и с предизвикателството да работим дистанционно и да проучим какви възможности дава кинестетичното обучение на младежта в онлайн среда.
Завършихме този проект с удовлетвореност и постигнати резултати. Създадохме заедно Дигитален четец, който събра всичките ни методи, проведени семинари, срещи и уъркшопи, отразява подробно работата ни в рамките на този период от две години и показва всичко, през което сме преминали и сме се сблъскали. Доволни сме от постигнатите резултати, новите контакти и от това, че поставихме началото на едно стабилно международно партньорство.

Линк към Дигиталния четец:

Digital methodological materials for dance teachers and youth workers on kinesthetic learning for youth empowerment

”The key to connection” – Ключът към връзката 2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *